Pages

love the way you lie

masa duk dengar lagu. alamak lagu neh cam sedap la plak.not bad kan. lagu ni suitable la utk yang bercinta .kene tipu pon xkesah.
tp ape pulak akan terjadi pada si penipu??


*source iluvislam

Sepertimana yang dikatakan oleh Rasulullah dalam sebuah hadith,

“Hendaklah kamu jujur. Sesungguhnya kejujuran menunjuk kepada kebaikan. Dan kebaikan menunjuk kepada syurga. Seorang lelaki terus jujur dan mencari kejujuran sehinggalah dia dicatatkan di sisi Allah sebagai seorang yang sangat jujur. Berwaspadalah terhadap dusta. Sesungguhnya dusta menunjuk kepada kejahatan. Dan kejahatan menunjuk kepada neraka. Seorang lelaki terus berdusta dan mencari pendustaan sehingga dia dicatat di sisi Allah sebagai seorang yang sangat berdusta." [1]

“Celakalah orang yang berbicara, padahal dia menipu, untuk sekadar membuat orang-orang tertawa, celakalah dia, kemudian celakalah dia." (Hadith ini Sahih dalam Bulughul Maram oleh Imam Ibnu Hajar al-Asqolani)

dengar hadis ni pn da cam scary. tiga kali celaka utk yang berbohong. spek penipuan bukan hnya utk yang bercintan atau pon kepimpinan. tp utk semua lah golongan manusia di bumi Allah neh. haa nak menipu lagi x? ;)


0 comments:

Post a Comment